Τα λιοντάρια είναι από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα ζώα
του ζωικού μας βασιλείου. Το σώμα τους έχει μήκος περίπου 3
μέτρα, ύψος 1 μέτρο και βάρος 250 κιλά περίπου. Τα
συναντάμε στην Αφρική και σπανίως σε κάποια μέρη της
Ασίας. Τα αρσενικά λιοντάρια ζουν λιγότερο από τα θηλυκά
και συνήθως τα συναντάμε σε ομάδες των 20 ζώων όπου
υπάρχει ένα μόνο αρσενικό. Τα θηλυκά λιοντάρια κυνηγούν
περισσότερο , ενώ τα αρσενικά τα βοηθούν. Κυνηγούν
ομαδικά και συνήθως την νύχτα. Τρέφονται τα λιοντάρια κάθε
3 με 4 ημέρες. Ο πληθυσμός των λιονταριών είναι περίπου
30.000 και δυστυχώς μειώνεται συνεχώς.
Σωκράτης Σ.
